ВиК и Електро Услуги 

Качествено обслужване!

Денонощни екипи - 0877 973 820 Позвънете!

Как да организираме банята

Един от най-добрите начини да се отървем от лошата миризма в канализацията на санитарния възел в дома е с подмяна на всички ВиК тръби в пакета. Изграждането на водопроводната инсталация и канализационна в стените и по пода е работа свързана с разрушаване на стени и прекарване на отвори. Тя се извършва задължително от специалисти по ВиК инсталации и е един гарантирано качествен начин, които може да спести множество главоболия в последствие.

Преди да се пристъпи към основен ремонт на баня и тоалетна, специалистите съветват да се обърне внимание на ВиК инсталацията. В старите домове, които днес съществуват подобни инсталации могат да доведат след себе си извънредни аварии, неприятни моменти от типа на наводнения, защитаване и т.н. След поставяне на фаянса в банята, подобен ремонт на ВиК инсталацията би струвал твърде скъпо на притежателя си. Всичко това изисква съобразяване с обстановката.

Прочети още: Как да организираме банята

Какви ВиК уреди и материали да избираме за дома

В модерният свят, в които живеем всеки производител създава по-практични и ергономични устройства. По сходен начин стоят нещата и с ВиК инсталацията и ако вече сте стигнали до момента, в които трябва да направите основен ремонт на санитарния възел или частични ремонтни работи около баня и тоалетна, то добре е да потърсите специалист по ВиК инсталации.

В изминалите години се наложиха вградени уреди за баня – мивка, вана, душ кабина, казанчета, смесители за душ/вана. Тази дейност е да създава минималистичен дизайн и улеснява хигиената. До тук добре, но трябва да се предвиди, че монтажът им е свързан с вграждане на скритите части в стената още преди да се поставят плочки.

Прочети още: Какви ВиК уреди и материали да избираме за дома

ВиК инсталация на тоалетното казанче в банята

Дали е нужно да бъде захранено тоалетното казанче в банята с инсталация и каква трябва да бъде тя. Какви още въпроси могат да изникнат по време на монтажа и реформите в мокрото помещение. За тези отговори потърсихме мнението на специалиста. Ето и какво съветват те:

Прочети още: ВиК инсталация на тоалетното казанче в банята

Тръби Монтаж на водопроводни инсталации в бани

В случаи, че и вие сте взели решение да обновите старата баня или нанасяйки се в нов дом искате да направите цялостна подмяна на вик и елинсталация е добре да знаете, какво предлага пазара.

За начало ви е нужна компетентна оценка и проектно предложение от специалисти по ВиК услуги и електро услуги.

Банята като едно от най-наситените с двата вида инсталации помещения, трябва да има индивидуално разработен проектен план за изграждане на ВиК система.

Прочети още: Тръби Монтаж на водопроводни инсталации в бани

Какво трябва да знаем за вик инсталацията на мокрите помещения

Съществуват известни тънкости по отношение оборудване и организиране на банята, за които е добре да се потърси професионална компетенция и намеса от вик техници по монтаж и поддръжка на инсталации.

Кои са нещата, на които трябва да се обърне по-специално внимание в банята:

Захранването на тоалетното казанче с минимални размери се извършва с монтаж в твърде тесни пространства. Това изисква връзката да е твърда. Сред най-допусканите грешки е водосъдържателя да е с мека връзка. Това може да доведе до нежелани последствия и аварии. Когато връзката е твърда няма такава опасност.

Прочети още: Какво трябва да знаем за вик инсталацията на мокрите помещения

5 начина да се справим с неприятните следи от водата в банята

Как да отстраним котления камък по ВиК инсталацията

Сред най-неприятните и създаващи много проблеми по ВиК инсталацията се нарежда котления камък. Образуването му се дължи в голяма степен на твърдта и богата на варовик вода, а отстраняването е трудно. За сметка на това котления камък се натрупвания по мивки, казанчета на тоалетна чиния, ВиК тръби, свивки, улей и на всяко място, където водата има постоянен достъп и приток.

Прочети още: 5 начина да се справим с неприятните следи от водата в банята

Кога се налага профилактика на канали

Преди да се наложи отпушване на канали е добре да се прави периодична профилактика. Такава би предотвратил проблеми в бъдеще и по-сериозни аварии налагащи влагането на стабилна сума от пари

Специалистите по ВиК инсталации препоръчват профилактика на канали и навик да се прави периодично и като денивелация на самата канализацията. Когато наклонът е минимален, или в случаите, когато няма наклон, този метод също е изключително приложим.

Прочети още: Кога се налага профилактика на канали

Най-опасни ситуации на запушване на сифони

Всеки канал по ВиК инсталацията може да се запуши. Отлаганията на органични и други не разградими частици представлява сериозен проблем и до днес за много домакинства. Ето, защо профилактиката на сифоните в дома е задължителна. Уви не всяко домакинство има навика да прави периодични профилактики. Това един път годишно направена от специалист по ВиК профилактиката, може да гарантира качествена работа и безаварийно използване на канализацията.

Прочети още: Най-опасни ситуации на запушване на сифони

Запушена тоалетната – как да процедираме

Не са малко онези, които използват тоалетният моноблок за изхвърляне на всякакви отпадъци. Това обаче не е кошче за боклук и много вероятно, след не дълъг период от време да възникнат по-сериозни аварии и наводнения с тоалетната чиния.

В най-честите случаи тоалетната чиния се запушва от хартия, хранителни отпадъци, дамски тоалетни принадлежности. Има и случай, когато в нея неволно могат да попаднат и други не раздраждащи се парчета и части като сапунерка, шише от шампоан, ароматизатор за въздух, пемза, паста или четка за зъби и т.н. Повечето от тях биват отнасяни от водата, но не могат да преминат в главната отводнителна система, поради множеството чупки в тръбите. Това на момента не се отразява, но след време натрупва и спира преминаването свободно на водата.

Прочети още: Запушена тоалетната – как да процедираме